Over mij

Ik ben Rosaria Hupkes, gediplomeerd (kinder)tekentherapeut en coach beeldend. Als moeder van twee opgroeiende pubers (19 en 15 jaar) weet ik maar al te goed hoe uitdagend het opvoeden kan zijn. Zelf was ik als tiener behoorlijk braaf. Het Italiaanse nest waarin ik liefdevol maar streng werd opgevoed, gaf weinig ruimte voor zelfontplooiing. Hard werken was het motto en dat deed ik.

Maar des te harder ik werkte, des te faalangstiger en onzekerder ik werd. Het is jammer dat er toen nog geen puber coaches waren. Ik zou mezelf niet zo zijn verloren. Ik zou heel andere keuzes hebben gemaakt. Keuzes die dichter bij mezelf lagen. Meer in lijn met mijn fijngevoeligheid.

Daarom voel ik een diep verlangen om kinderen en jongeren te helpen die niet lekker in hun vel zitten of die vastgelopen zijn. Ze terug te brengen naar hun eigen essentie, zichzelf te (her)ontdekken. Om van daaruit verder te kunnen groeien tot zelfbewuste mensenkinderen. Die stevig in hun schoenen staan en met zelfliefde en zelfvertrouwen hun toekomst aangaan.

UIT MIJN HOOFD IN MIJN HART

Nadat onze kinderwens aanvankelijk niet in vervulling leek te gaan, gooide ik rond mijn 30e het roer om. Ik stopte met mijn baan in het bedrijfsleven en deed een Kunstzinnig Jaar. Dat waren mijn eerste ervaringen met de helende werking van kunstzinnig werken. Het tekenen en schilderen bracht mij uit mijn hoofd weer terug in mijn lichaam. Zo kon ik na dat jaar mijn eerste zwangerschap ontvangen. Wat waren mijn man en ik intens dankbaar.

Ook aan mijn eigen kinderen ervaarde ik door de jaren heen hoe tekenen ze hielp bij het verwerken en verinnerlijken van leuke en minder leuke ervaringen. Zoals bij het verlies van een van de vele huisdieren die we hadden.

MIJN HARTEWENS

In 2015 besloot ik de opleiding tot (kinder)tekentherapeut te volgen om zo mijn hartewens in vervulling te laten gaan. Opnieuw ervaarde ik hoe tekenen en schilderen je hart helen. Maar ook hoe het tekenproces delen uit je onbewuste bewust maakt. Dit bewustwordingsproces heeft mij in staat gesteld om oude patronen, angsten en overtuigingen te doorbreken. Ik heb leren vertrouwen op mezelf en op mijn intuïtie. En zo kon ik mijn droom waarmaken: een eigen praktijk als (kinder)tekentherapeut.

Mijn liefde voor kinderen is er van jongs af aan geweest. Ik ben een warm, intuïtief en bezield mens. Ik sta voor zachte kracht; krachtig zijn op een zachte, liefdevolle manier. Ik hou van de rust en schoonheid van de natuur. Mijn dagelijkse boswandeling met onze lieve Tollerhond Silas helpt mij dichtbij mezelf te blijven. Ook mediteer ik voor aarding en inspiratie. Ik vind het heerlijk om uitgebreid Italiaans te koken en te bakken. Ik geniet van de zon en heb altijd verse bloemen (vooral rozen) in huis.